Ekonomický krízový štáb bez zástupcov zamestnávateľov?!

Zdroj: denniks.sk

16.04.2020 Monitoring médií
Ekonomický krízový štáb bez zástupcov zamestnávateľov?!
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v stredu (15.04.) oznámil, že zakladá ekonomický krízový štáb, ktorý povedie jeho minister financií Eduard Heger (OĽaNO).
Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ), ktorá je najväčšou a najdlhšie pôsobiacou zamestnávateľskou organizáciou na Slovensku nebola zatiaľ do novovznikajúceho krízového štábu oslovená, čo považujeme za absolútne zarážajúce.

Členovia AZZZ SR v súčasnosti zamestnávajú takmer 400-tisíc zamestnancov, čím sa radí medzi najreprezentatívnejšieho sociálneho partnera. Spomedzi všetkých tripartitných zástupcov zamestnávateľov máme v Hospodárskej a sociálnej rade Slovenskej republiky najviac zástupcov ako aj funkciu podpredsedu Hospodárskej a sociálnej rady SR,“ uvádza asociácia zamestnávateľov v reakcii pre Denník S.

AZZZ pripomína, že od vypuknutia pandémie Covid-19 upozorňovala na nevyhnutnosť rýchleho prijatia opatrení na pomoc zamestnávateľom a podnikateľom, ktoré by mali smerovať k stlmeniu ekonomických dopadov koronavírusu.

„Od začiatku sa aktívne podieľame na pripomienkovaní predložených návrhov ako aj mnohé sami navrhujeme. AZZZ SR bola jedným z prvých iniciátorov myšlienky zriadenia hospodárskeho krízového štábu, resp. inej platformy na riešenie tejto problematiky, samozrejme za účasti zástupcov zamestnávateľov,“ pripomínajú zástupcovia zamestnávateľov.

AZZZ združuje veľkých aj malých a stredných podnikateľov a zamestnávateľov naprieč takmer všetkými odvetviami hospodárstva. Členmi asociácie zamestnávateľov sú aj spoločnosti pôsobiace v sieťových odvetviach, ktoré majú osobitné a špecifické postavenie, a ktorých chod je nevyhnutný aj v čase tejto krízy.

„Mnohé z týchto spoločností už vyjadrili svoju nespokojnosť z prijímania niektorých opatrení a upozorňujú na to, že neakceptovanie ich pripomienok a návrhov môže mať veľmi vážne následky. Považujeme preto za nevyhnutné, aby AZZZ SR malo v krízovom štábe svojho zástupcu,“ varuje Asociácia.

Celý článok: https://denniks.sk/36648/zvaz-zamestnavatelov-ktori-davaju-pracu-400-tisic-ludom-nikto-nepozval-do-ekonomickeho-krizoveho-stabu/