Rokovanie o minimálnej mzde sa kvôli KOZ neuskutočnilo

Zdroj: www.teraz.sk

10.07.2019 Monitoring médií
Rokovanie o minimálnej mzde sa kvôli KOZ neuskutočnilo
Včera sa malo uskutočniť ďalšie kolo vyjednávania sociálnych partnerov o budúcoročnej výške minimálnej mzdy. Zástupcovia zamestnávateľov nemali však s kým ani po viac ako 20 minútach rokovať, vyjednávanie sa tak z dôvodu neprítomnosti predstaviteľov KOZ neuskutočnilo. Vrcholní predstavitelia Konfederácie odborových zväzov (KOZ) sa nedostavili na rokovanie, ktoré bolo vopred naplánované a uprednostnili radšej rokovanie s politickou stranou.

Rastislav Machunka, viceprezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ SR): "Sociálny partner KOZ uprednostnil rokovanie s politickou stranou pred zákonným partnerom, ktorým sme my na rokovanie o minimálnej mzde a to nás zásadným spôsobom vyrušilo a samozrejme nedodržanie nejakého termínu rokovania je tiež neúcta k partnerovi, preto si myslíme, že tie rokovania o minimálnej mzde sú zásadne narušené. Nielen rokovania o minimálnej mzde, ale aj vzťah ku Konfederácii odborových zväzov má v tejto chvíli zásadné trhliny."

Už zajtra sa v tejto súvislosti bude konať spoločná tlačová konferencia zástupcov zamestnávateľov, ktorí sa vyjadria k celej situácii.

Viac k tejto téme si môžete prečítať tu:

https://www.teraz.sk/najnovsie/socialni-partneri-o-minimalnej-mzde-po/406303-clanok.html