Pozvánka na semináre o tvorbe nových obchodných modelov v odvetví architektúra

09.10.2018 Monitoring médií

Tvorba nových obchodných modelov v odvetví architektúra je témou série seminárov, ktoré sa uskutočnia v priebehu jesene v 11 mestách. Podujatia organizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v rámci národného projektu Podpora rozvoja kreatívneho priemyslu na Slovensku.

„Architektúra je jedným zo štyroch podporovaných kreatívnych odvetví, ktoré majú perspektívu zvyšovať ekonomické zhodnotenie svojich výsledkov a potenciál posilniť slovenskú ekonomiku. Na seminároch budú mať začínajúci, ale aj skúsení architekti možnosť pozrieť sa na podnikateľské príležitosti z inej strany a inšpirovať sa, ako prehodnotiť podstatné prvky, ktoré vplývajú na úspech podnikania v tomto odvetví,“ uviedla generálna riaditeľka SIEA Alexandra Velická.

Sériu seminárov pripravuje SIEA v spolupráci so Slovenskou komorou architektov. Hlavné prezentácie sa budú týkať ekonomickej teórie obchodných modelov a fungujúcich obchodných modelov v architektúre. Prvé zo seminárov sa uskutočnia 15.10.2018 v Žiline a 16.10.2018 v Banskej Bystrici. Špeciálnym hosťom, ktorý priblíži svoje skúsenosti s podnikaním v tomto regióne, bude architekt Ilia Skoček ml.

Ďalšie podujatia sa uskutočnia v priebehu novembra a decembra 2018 v Poprade, Prešove, Košiciach, Trenčíne, Banskej Štiavnici, Nitre, Komárne, Bratislave a v Trnave.

Národný projekt je financovaný z operačného programu Výskum a inovácie. Jeho súčasťou je aj podpora prostredníctvom kreatívnych voucherov určených pre mikro, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z oblastí dizajnu, reklamy, programovania a architektúry.

Podujatia sú určené predovšetkým pre architektov, ale môžu sa ich zúčastniť aj záujemcovia pôsobiaci v ďalších troch podporovaných odvetviach kreatívneho priemyslu. Vstup na semináre je bezplatný. Registrácia vopred je nutná.

Žiadosť o účasť na podujatí aj s povinnými prílohami je zverejnená na stránke projektu www.vytvor.me. Podrobnejšie informácie je možné získať na telefónnom čísle +421 907 866 128, prípadne e-mailom na adrese kreativnepodujatia@siea.gov.sk.